Seinfeld had in zijn vroegere jaren al interesse in komedie, dat werd aangewakkerd door zijn vader die ook kastkomiek was.
Seinfeld was op achtjarige leeftijd al bezig met striptraining waarbij hij dag en nacht televisie keek om om technieken te bestuderen. Later ontwikkelde hij zelf zijn unieke stijl van komedie. Hij maakte zijn stand up debuut in 1976 en werkte zich op naar een optreden in The Tonight Show 1981, waarmee Seinfeld zijn eerste nationale bekendheid kreeg. Tegen het einde van de jaren 80 was hij een van de meest vooraanstaande stand-upcomedians in de Verenigde Staten.

In 1988 werd Seinfeld gevraagd om samen met NBC een sitcom te ontwikkelen. Hij werkte samen met een vriend en collega om Seinfeld op te zetten, het jaar erop werd de show uitgezonden. De show bereikte ongekende niveaus van populaire en lovende kritieken, en veel van zijn kreten en plotelementen werden onderdeel van het culturele lexicon. Seinfeld liep negen seizoenen en was nog steeds de best beoordeelde show in de Verenigde Staten toen de laatste aflevering in 1998 werd uitgezonden.

Over Seinfeld

Zijn originele naam is Jerome (Jerry) Seinfeld, geboren op 29 april 1954 in Brooklyn.
Direct na zijn opleiding aan het Queens College probeerde Seinfeld een open podium uit en pionierde daarmee als stand-upcomedian.

Zijn vader Kalman Seinfeld was van Hongaars-Joodse afkomst en zijn moeder Betty en haar ouders waren Sefardische Joden die in 1909 vanuit Aleppo, Syrië naar de Verenigde Staten emigreerden.
Seinfeld is gehuwd en heeft drie kinderen.